Google

Google mobiele telefoons vergelijken bij webshops en providers

Google

Vergelijk alle Google gsm topdeal aanbiedingen

Google

Bekijk hier alle mobiele telefoons van Google. Selecteer je gewenste toestel en bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Android

Android: het mobiele besturingssysteem van Google

Google AndroidAndroid is het besturingssysteem van Google voor mobiele apparaten. Het OS bestaat ondertussen al ruim 10 jaar en elk jaar komt er een nieuwe versie uit met de nieuwste functies en toepassingen.

Android is open source

Het besturingssysteem Android is een opensourceplatform. Dit houdt in dat iedereen inzicht heeft in de broncode van het eindproduct. Hierdoor is het voor ontwikkelaars erg gemakkelijk om applicaties oftewel app’s te ontwikkelen voor Android. Vandaar dat Android zeer geliefd is onder de smartphonegebruikers omdat alle populaire app’s beschikbaar zijn voor Android.

Wist je dat?

Wist je dat het Android besturingssysteem in eerste instantie ontwikkeld was voor camera’s? Ja, oorspronkelijk was Android ontworpen voor camera’s met slimme toepassingen voor cloud-mogelijkheden. Echter werd al snel duidelijk dat er meer vraag was naar een besturingssysteem voor mobiele apparaten. Daarom heeft het bedrijf zich volledig gefocust op het ontwikkelen van een OS voor mobiele apparaten, en met groot succes. Momenteel is Android het meeste gebruikte operating system voor camera’s, smartphones, tablet-pc’s en meer.

Over

Over Google

Het Amerikaanse bedrijf Google is in 1996 opgericht door de heren Sergey Brin en Larry Page. Deze twee Stanford studenten werkte twee jaar samen aan een internetzoekmachine genaamd ‘BackRub’. Dit werd in 1998 veranderd naar Google, een naamspeling van het woord googol, een 1 met honderd nullen erachter. Met hun geavanceerde zoekmachine konden gebruikers de juiste informatie op het internet gemakkelijk opzoeken. Gebruikers waren erg tevreden over de zoekresultaten en in een mum van tijd werd Google de populairste zoekmachine ter wereld. Vandaag de dag maken miljarden mensen gebruik van hun zoekmachine en overige sites en diensten zoals: Gmail, Maps en Youtube.

Tegenwoordig brengt het Amerikaanse techbedrijf ook mobiele telefoons uit onder de merknaam ‘Pixel’. Momenteel zijn er 5 verschillende modellen verkrijgbaar met elk hun eigen unieke features. Vergelijk snel het complete aanbod en vind de beste deal die bij jou past.