Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite met abonnement vergelijken

Huawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 Lite

Huawei P20 Lite met abonnement

Vergelijk de abonnementsprijzen voor de Huawei P20 Lite. Bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Specificaties

5.8 inch Full HD+ scherm
2.4 Ghz Octacore processor
3000 mAh batterij
Dual 16 MP camera

Dit toestel is helaas niet meer beschikbaar! Bekijk hier andere toestellen van Huawei

Relevante toestellen

Beschrijving van de Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite lijkt wel een kopie van de iPhone X. Echter draait het toestel nu op Android en is het simpelweg niet van Apple. Al met al is het wel een fijne midranger, maar de Chinese smartphonefabrikant heeft maar weinig ‘zelf verzonnen’.

Design en scherm

Als u naar het design van het toestel kijkt, doet dat direct denken aan de iPhone X. Net als de iPhone X heeft ook de P20 Lite een uitsnede in de bovenkant van het scherm. Dit noemt men ook wel de notch. In dat kleine stukje is er nog ruimte voor een luidspreker, een lichtsensor en de frontcamera. De uitsnede is iets dunner dan bij de iPhone X en dat heeft een simpele reden: er is namelijk geen ruimte voor de gezichtsherkenning in deze notch. Wel beschikt de P20 Lite over gezichtsherkenning, maar daarover straks meer.

De smartphone beschikt over een 5,8-inch scherm met een resolutie van 2280 x 1080 pixels. Circa 80 procent van de voorkant van het toestel wordt gevuld met dit scherm. Onderaan is nog wel een relatief grote balk aanwezig met daarop het Huawei-logo. Het design oogt echter prima en daarmee ziet het toestel er wel gewoon goed uit.

Hardware

Het grootste verschil tussen de Huawei P20 Lite en de duurdere smartphones van nu zit in de hardware. De hardware is namelijk niet bepaald krachtig. Het openen van apps gaat echter wel prima, maar bij multitasking laat het toestel soms wel te wensen over. Haperingen zijn niet ongewoon. De veeleisende gebruiker zal met het toestel daarom al snel tegen de limieten aanlopen. Het model is voorzien van de Kirin 659-chip met 4 GB werkgeheugen. Met 64 GB opslagruimte is er voldoende ruimte om al uw apps in op te slaan. Uiteraard kunt u dit geheugen ook uitbreiden.

U kunt het toestel zowel ontgrendelen met de vingerafdrukscanner aan de achterzijde als met gezichtsherkenning. Voor gezichtsherkenning wordt de frontcamera gebruikt. Het werkt echter niet zo vlot als de vingerafdrukscanner.

Software

De software van het toestel valt helaas erg tegen. De P20 Lite heeft namelijk een eigen skin over de Android-versie en deze werkt beduidend traag. Daarnaast is het design ook niet erg mooi en zitten er veel onnodige apps in de software. Wel is het model voorzien van Android 8.0 Oreo en komen er maandelijkse beveiligingsupdates.

Dubbele camera

Aan de achterkant beschikt het toestel over een dubbele camera. Standaard heeft de P20 Lite twee lenzen: een 16 megapixelcamera en een 2 megapixel lens. De extra lens zorgt voor diepte van de foto’s die eveneens zorgen voor een fraai effect, waarbij de achtergrond wordt vervaagd en de voorgrond veel scherper is.

Conclusie Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is een fraaie midranger, maar toch kwam er weinig fantasie bij kijken. Immers lijkt het net een kopie van de iPhone X.

SpecificatiesHuawei P20 Lite
ToestelAlgemeen

Besturingssysteem

Afmetingen HxBxL

Gewicht

Geïntroduceerd

Android 8.0 Oreo

148.6 bij 71.2 bij 7.4 mm

145 gram

maart 2018

SchermBeeldscherm

Scherm

Resolutie

Pixeldichtheid

5.8 inch Full HD+

2280x1080 pixels

432ppi

ProcessorProcessor

Chipset

Kloksnelheid

Grafische chip

HiSillicon Kirin 659

2.4 Ghz Octacore

Mali-T830 MP2

GeheugenGeheugen

Werkgeheugen

Opslaggeheugen

Uitbreidbaar geheugen

4GB RAM-werkgeheugen

64GB

MicroSD tot 256GB

CameraCamera

Camera achter

Camera voor

Flitser

16 MP Dual-camera

16 MP

BatterijBatterij

Capaciteit

Snelladen

Draadloos laden

3000 mHa

connectivityConnectiviteit

4G

NFC

Bluetooth

Sensoren

4.2

Vingerafdruksensor, accelerometer, kompas, gyroscoop, nabijheidssensor

Huawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 LiteHuawei P20 Lite