Huawei P20

Huawei P20 met abonnement vergelijken

Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20

Huawei P20 met abonnement

Vergelijk de abonnementsprijzen voor de Huawei P20. Bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Specificaties

5.8 inch Full HD+ scherm
2.4 Ghz Octacore processor
3400 mAh batterij
Dual 20 MP Leica camera
Stof- en waterbestendig

Dit toestel is helaas niet meer beschikbaar! Bekijk hier andere toestellen van Huawei

Relevante toestellen

Beschrijving van de Huawei P20

De Huawei P20 is uitgebracht in maart 2018. Dit model is de kleinere variant van de P20 Pro en beschikt over een groot (en naadloos) scherm aan de voorzijde. Het toestel oogt luxe en de software is slim.

Verschillen met de Huawei P20 Pro

De Huawei P20 is vanzelfsprekend goedkoper dan de Pro-editie. De Pro-editie beschikt echter over een groter scherm, heeft drie camera’s achterop en is waterdicht volgens de IP67-certificatie. Alhoewel het toestel wel flink duurder is, heeft deze ook veel meer features. Wilt u echter niet te veel uitgeven aan een smartphone? Dan kan de Huawei P20 een goed alternatief zijn. Met een adviesprijs van 369 euro is het toestel immers prima betaalbaar.

Beeldscherm met notch

Apple bracht als eerste een toestel met de zogeheten ‘notch’ uit. Echter zijn veel smartphonefabrikanten hen achterna gegaan. Ook Huawei heeft er namelijk voor gekozen om een notch toe te voegen aan dit model. Er is nog wel een kleine inkeping aan de voorkant zichtbaar, maar dat komt omdat hier de selfiecamera in verwerkt is. Ook de luidspreker zit in dit stukje verwerkt. De vingerafdrukscanner is naar de voorkant van het toestel verhuisd. Eerder zat deze scanner nog aan de achterkant. Aan de voorkant heeft u nu ook mogelijkheid om te vegen. Veegt u naar links? Dan kunt u het multitask-scherm openen. Veegt u juist de andere kant op? Dan kunt u teruggaan.

Dubbele camera

De Huawei P20 beschikt over een dubbele camera aan de achterkant. Een van de lenzen beschikt over een zwartwit-sensor, welke ervoor zorgt dat details en scherpe worden vastgelegd. De andere camera legt de kleurinformatie vast. Het toestel beschikt over kunstmatige intelligentie, waardoor de foto’s ook van goede kwaliteit zijn wanneer er weinig licht is.

De kunstmatige intelligentie is verwerkt in de software. Zo kan de foto-app automatisch herkennen wat er op een foto staat. Op die manier kunt u ook slim zoeken in uw fotoalbums.

Hardware

De motor van het toestel bestaat uit een Kirin 970-chipset met acht cores. Deze processor is ontwikkeld door Huawei. Daarnaast beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen. Standaard kunt u genieten van 128 GB opslagruimte, maar dit is eventueel uit te breiden.

Software

Standaard is het model voorzien van de software Android 8.0 Oreo. De gebruikersinterface ziet er in ieder geval erg anders uit dan de standaard Android-versie. Er is dus wel degelijk sprake van een eigen skin. De meningen verschillen erg over deze eigen skin van Huawei. Zo zijn in de instellingen niet bepaald overzichtelijk. Ook hebben de verschillende apps niet altijd dezelfde vormgeving. Er ontbreekt dus ook enigszins consistentie. Standaard staan er al veel apps op het toestel. Zo zijn er onder andere apps van Booking en eBay geïnstalleerd. Gelukkig kunt u deze wel direct weer verwijderen.

Conclusie Huawei P20

De Huawei P20 beschikt over een flink beeldscherm en is dat fijn. Ook is de resolutie goed en beschikt de smartphone over uitgebreide camera’s. Het intern geheugen is verhoogd ten opzichte van haar voorganger en er is nu ook ruimte voor een USB-ingang. Het uiterlijk van de P20 is aangepast naar de tijd van nu. Daarmee heeft de Chinese fabrikant goede stappen gezet.

De software is echter vrij rommelig en het zit niet erg logisch in elkaar. Dat doet helaas wel afbreuk aan de totale gebruikerservaring. Binnen deze prijscategorie zijn er verscheidene andere toestellen, zoals de Samsung Galaxy A8 of de Nokia 7 Plus. Deze zijn voorzien van minder rommelige software en beschikken ook over de nodige features.

SpecificatiesHuawei P20
ToestelAlgemeen

Besturingssysteem

Afmetingen HxBxL

Gewicht

Geïntroduceerd

Android 8.1 Oreo

149.1 bij 70.8 bij 7.7 mm

165 gram

april 2018

SchermBeeldscherm

Scherm

Resolutie

Pixeldichtheid

5.8 inch Full HD+

2240x1080 pixels

429ppi

ProcessorProcessor

Chipset

Kloksnelheid

Grafische chip

HiSillicon Kirin 970

2.4 Ghz Octacore

Mali-G72 MP12

GeheugenGeheugen

Werkgeheugen

Opslaggeheugen

Uitbreidbaar geheugen

4GB RAM-werkgeheugen

128GB

CameraCamera

Camera achter

Camera voor

Flitser

20 MP Leica Dual-camera

24 MP

BatterijBatterij

Capaciteit

Snelladen

Draadloos laden

3400 mHa

connectivityConnectiviteit

4G

NFC

Bluetooth

Sensoren

4.2

Vingerafdruksensor, accelerometer, kompas, gyroscoop, nabijheidssensor

Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20Huawei P20