Langere batterijduur met je iPhone

Langere batterijduur met je iPhone

Langere batterijduur met je iPhone met deze handige tips & tricks

Langere batterijduur met je iPhoneAls je je iPhone veel gebruikt, gaat je accu sneller leeg. Je wilt natuurlijk niet dat je iPhone al leeg is als je nog niet de mogelijkheid hebt om deze op te laden. In dit artikel lees je daarom over een aantal tips voor een langere batterijduur met je iPhone.

1. Welke apps verbruiken veel energie van je accu?

Er zijn verschillende apps die gebruikmaken van de energie van je accu. Gelukkig heeft Apple een handige feature: je kunt namelijk per app bekijken welke het meeste stroom verbruiken. Je kunt ervoor kiezen om dit in te stellen voor de afgelopen 24 uur of voor de afgelopen zeven dagen. Je kunt onnodige apps dan misschien verwijderen, om zodoende te besparen op de accuduur.

Je vindt deze instellingen bij instellingen > batterij > batterijgebruik.

2. Gebruik de energiebesparingsstand

Als je al weet dat het een lange dag gaat worden, kun je wellicht alvast de energiebesparingsstand aanzetten als je de deur uitgaat. Het toestel schakelt dan verschillende functies uit, waardoor het minder energie uit je batterij trekt. Zo haalt het minder vaak je e-mails op en worden apps in de achtergrond minder frequent bijgewerkt.

3. Beeldscherm van je iPhone

Het scherm van je iPhone heeft een grote invloed op de batterijduur van je iPhone. Er zijn echter verschillende instellingen die je kunt wijzigen. Zo kun je onder andere een lagere helderheid instellen, kun je het diepte-effect aanpassen of kun je ervoor kiezen om je iPhone sneller te laten vergrendelen. Daardoor kun je al veel ‘winst’ behalen voor een langere batterijduur met je iPhone.

4. Achtergrondactiviteiten van apps

Je kunt verschillende achtergrondactiviteiten van apps uitzetten. Eerder las je bij de tweede tip al dat je kunt zien welke apps veel van je batterij verbruiken. Sommige apps daarvan maken ook gebruik van een ‘achtergrondactiviteit’. Dat betekent: het automatisch ophalen van gegevens, ook als je de app niet gebruikt. Zo kun je onder andere Bluetooth uitzetten als je het niet gebruikt. In veel gevallen zal je het dus uit kunnen zetten, want je gebruikt het systeem waarschijnlijk niet vaak. Ook kun je apps zelfstandig bijwerken in plaats van dit te automatiseren. Ook daarmee bespaar je op de batterijduur van je iPhone.

5. Deactiveer gps voor bepaalde apps

Sommige apps vragen om je locatiegegevens, maar dat is niet voor iedere app écht nodig. Door locatievoorzieningen voor bepaalde apps uit te schakelen, kun je de batterij van je iPhone aanzienlijk verlengen.

Tip: op zoek naar een nieuwe iPhone? Check direct onze gsm aanbiedingen.

6. Schakel Siri uit

Siri is de spraakassistent van Apple. Het is een leuke functie, maar als je deze functie niet of nauwelijks gebruikt kun je ook overwegen om deze uit te schakelen. Het verbruikt namelijk wel degelijk batterij. Deze tip is vooral handig voor mensen die deze functie écht vrijwel niet gebruiken. Als je Siri wel gebruikt, is het raadzaam om deze functie natuurlijk gewoon aan te houden.

7. Push-notificaties per app instellen

Sommige apps zullen je een bericht sturen als je een nieuwe melding ontvangt. Bij sommige apps is dit niet wenselijk, omdat de meldingen onnodig zijn. Toch verbruiken deze onnodige meldingen ook ‘gewoon’ batterij. Voor een langere batterijduur met je iPhone kun je er daarom voor kiezen om bepaalde push-notificaties uit te schakelen.
Je kunt deze instellingen wijzigen via instellingen > berichtgeving > kies de apps die wel of geen berichten kunnen/moeten sturen.

8. Niet storen-modus

Je kunt er ook voor kiezen om push-notificaties helemaal uit te zetten met behulp van de niet storen-modus. Deze functie houdt de berichten tegen, zodat je iPhone-scherm niet actief wordt bij een melding. Als je je iPhone tijdelijk toch niet gebruikt, is dit een handige functie.

9. Schakel bepaalde functies uit

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde functies uit te schakelen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde flitsende animaties uitzetten, zodat je daarmee batterij bespaart? Verander deze opties dan via instellingen > algemeen > toegankelijkheid > verminder beweging.

10. Je iPhone helpt je!

Sinds iOS 11 helpt je iPhone je ook met energie besparen. Als je navigeert naar instellingen > batterij > batterijsuggesties kun je verschillende accu-instellingen instellen. Op basis van je gebruik heeft je iOS-toestel enkele handige, persoonlijke tips.

Vind jij dit ook handige tips? Deel dit blogartikel dan op social media met vrienden en familie.

10/10 - (2 stemmen)

Plaats een reactie