Vergelijk alle Microsoft gsm topdeal aanbiedingen

Microsoft Windows Phones vergelijken bij webshops en providers

Microsoft

Vergelijk alle Microsoft gsm topdeal aanbiedingen

Microsoft

Bekijk hier alle Windows Phones van Microsoft. Selecteer je gewenste toestel en bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Windows

Windows Phone besturingssysteem

NokiaAlle toestellen van Microsoft en Nokia werken samen met het mobiele besturingssysteem: Windows Phone. In oktober 2010 was Windows Phone 7 voor het eerst geïntroduceerd en momenteel is Windows 10 de nieuwste softwareversie. Tevens worden alle Windows Phone 8.x-toestellen binnenkort ook geüpdatet naar Windows 10, het alles-in-1 besturingssysteem voor smartphones, tablet’s én pc’s!

Mogelijkheden Windows Phone

Net als Windows voor pc’s en tablet’s maakt Windows Phone ook gebruik van de Metro-uitstraling met Live-tegels op het startscherm. De Live-tegels zijn naar eigen wens in te delen op het Home-scherm en geven tevens actuele informatie zoals: statusupdates, berichten en afspraken. Xbox-services hebben een prominente plek gekregen binnen het Windows Phone besturingssysteem. Zie snel welke vrienden allemaal online zijn op Xbox-Live en chat vervolgens met ze. “Skype” het VoIP bedrijf van Microsoft waarmee gratis gebeld kan worden over de gehele wereld is ook geïntegreerd in het Windows Phone besturingssysteem. Tevens kan met Microsoft OneDrive en Office documenten bekeken worden en gemakkelijk bewerkt worden.

Windows Store

Net als Apple’s “App Store” en Google’s “PlayStore” heeft Microsoft de “Windows Store”. Deze dienst werd samen met Windows Phone 7 in oktober 2010 gelanceerd en is dé plek voor alle applicaties en games die gratis of tegen een kleine betaling verkrijgbaar zijn. De bekendste bedrijven ontwikkelen allemaal applicaties voor Windows Phone, echter ligt de prioriteit toch wel bij Apple en Android aangezien deze twee een veel groter aandeel hebben in de smartphonemarkt. In de Windows Store staan veel minder applicaties dan in de App Stores van Apple en Google. Met de komst van Windows 10 hoopt Microsoft het gat te dichten tussen het aantal verkrijgbare applicaties aangezien Windows 10 geen onderscheid meer moet maken tussen smartphones, tablet’s en pc’s.

Over

Over Microsoft Nokia

Nokia MicrosoftHet bedrijf Nokia is in 1865 opgericht in de Finse stad Nokia. Oorspronkelijk produceerde ze pulphout met hun molens en in de jaren 50 namen ze het kabelfabriek Finnish Cable Works over. Hun toetrede naar de telecomsector gebeurde in 1978 en van het jaar 1998 tot 2012 was Nokia marktleider in het verkoop van mobiele telefoons wereldwijd.

In het jaar 2011 was Nokia een partnerschap aangegaan met Microsoft om al hun toestellen te voorzien van het Windows Phone besturingssysteem. Helaas was dit geen groot succes en zodoende heeft Nokia de jaren erna forse verliezen geleden, zoveel zelfs dat de gehele mobiele-tak van het bedrijf verkocht moest worden om financieel gezond te blijven. In september 2013 heeft Microsoft de gehele mobiele afdeling van Nokia overgekocht en produceert nu smartphones onder de hun eigen merknaam Microsoft. Het bedrijf Nokia bestaat nog wel maar richt zicht nu voornamelijk op softwareontwikkeling.