Vergelijk alle Motorola gsm topdeal aanbiedingen

Motorola mobiele telefoons vergelijken bij webshops en providers

Motorola

Vergelijk alle Motorola gsm topdeal aanbiedingen

Motorola

Bekijk hier alle mobiele telefoons van Motorola. Selecteer je gewenste toestel en bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Android

Android besturingssysteem

Alle Motorola-smartphones werken samen met het mobiele besturingssysteem van Google: Android. Deze versie is nagenoeg Stock Android en is voorzien van de meest noodzakelijke app’s.

Over

Over Motorola

MotorolaHet Amerikaanse bedrijf Motorola is in 1928 opgericht door Paul Galvin onder de naam Galvin Manufacturing Corporation. In het begin richtte zij zich specifiek op het verkoop van radiocommunicatie. Na verloop van tijd zijn ze hun eigen producten gaan maken waaronder de eerste walkietalkie en draagbare mobiele telefoon. Naast mobiele telecommunicatie zijn ze momenteel ook actief in andere sectoren waaronder: halfgeleidertechnologie en chipfabricage. Ook waren ze in 2006 één van de grootste mobiele telefoonfabrikanten wereldwijd en hadden dat jaar 22% van de marktaandeel in handen. Ze verkochten maar liefst 200 miljoen mobiele telefoons in 2006. Echter door de zware concurrentie van de iPhone en de Android smartphones heeft het bedrijf van 2007 tot 2009 ruim 4 miljard dollar verlies geleden.

Op 15 augustus 2011 is Motorola’s mobiele divisie overgenomen door Google. Door deze deal is Google in bezit gekomen van veel belangrijke patenten, patenten die zij zeer goed konden gebruiken voor hun mobiele besturingssysteem Android. In het jaar 2014 is de mobiele divisie weer doorverkocht aan het Chinese merk Lenovo, maar Google behield wel de belangrijkste patenten.