Vergelijk alle Nokia gsm topdeal aanbiedingen

Nokia mobiele telefoons vergelijken bij webshops en providers

Nokia

Vergelijk alle Nokia gsm topdeal aanbiedingen

Nokia

Bekijk hier alle mobiele telefoons van Nokia. Selecteer je gewenste toestel en bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Android

Android besturingssysteem

Nokia AndroidWaar voorheen de toestellen van Nokia allemaal draaide op het Windows Phone mobiele besturingssysteem van Microsoft, draaien de toestellen nu allemaal op Android, het mobiele besturingssysteem van Google.

Voordelen Android

Android is wereldwijd het meest gebruikte mobiele besturingssysteem en biedt veel meer mogelijkheden dan het Windows Phone besturingssysteem. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van Android tegenover Windows Phone?

Het grootste voordeel is toch wel dat alle applicaties beschikbaar zijn voor Android. Bij Windows Phone is dit niet altijd het geval. Dit komt omdat grote bedrijven liever app’s voor Android uitbrengen dan voor Windows Phone. Simpelweg omdat Android de meeste gebruikers heeft wereldwijd.

Daarnaast is Android zeer gebruiksvriendelijk en customizable. De gebruiker heeft al met al veel meer opties en mogelijkheden erbij gekregen. Dit is dan ook een stap in de goede richting van Nokia door over te stappen naar Android.

Over

Over Nokia

Vergelijk alle Nokia gsm topdeal aanbiedingenNokia is een Fins bedrijf dat in het jaar 1865 is opgericht. Ondertussen bestaat het bedrijf al ruim 150 jaar en heeft door de jaren heen al het een en ander meegemaakt.

Van 1998 tot 2012 verkochten zij de meeste mobiele telefoons wereldwijd. Daarna ging het flink bergafwaarts. Een niet zo’n succesvolle samenwerking met Microsoft Windows Phone resulteerde in vele miljarden euro’s verlies. En om het hoofd toch boven water te houden moest het bedrijf noodgedwongen afscheid nemen van hun mobiele divisie.

De mobiele divisie werd in september 2013 overgenomen door Microsoft. De resterende deel van Nokia kondigde in april 2015 aan concurrent Alcatel Lucent over te nemen. Momenteel worden alle Nokia-smartphones geproduceerd door het bedrijf HMD Global die exclusieve rechten hebben tot 2024 om Nokia-branded smartphones te ontwikkelen.