Releasedatum Galaxy Note 10 bekend gemaakt door Samsung

Releasedatum Galaxy Note 10 bekend gemaakt door Samsung

Releasedatum Galaxy Note 10 bekend gemaakt door SamsungSamsung heeft op 7 augustus 2019 de nieuwe Galaxy Note 10-lijn gepresenteerd. Het is dit jaar voor het eerst dat Samsung de Galaxy Note in twee versies uitbrengt. De Note 10 en de grotere Note 10 Plus met meer functies. De releasedatum van de Galaxy Note 10 staat gepland op 23 augustus van dit jaar.

Beide toestellen hebben een haarscherp AMOLED-display dat aan de zijkanten licht is afgebogen, zoals we kennen van de Edge-modellen. De smartphones hebben standaard 256 GB aan opslagruimte beschikbaar en ondersteunen draadloos opladen en snel opladen via kabel. Daarnaast is de koptelefoonaansluiting niet meer aanwezig. Door middel van een verloopstukje of via bluetooth kun je nog wel muziek luisteren op de Galaxy Note 10. Echter zijn er ook verschillen, hieronder nemen we ze met je door.

De verschillen tussen de Note 10 en Note 10 Plus

De Samsung Galaxy Note 10 heeft net als zijn voorganger: de Note 9, een 6.3 inch beeldscherm. Daarin is weinig veranderd. De behuizing daarentegen is wel kleiner, dit komt omdat de schermranden dunner zijn afgewerkt. Daarnaast is de selfiecamera nu geplaatst in een gaatje bovenin het scherm.

In de Samsung Galaxy Note 10 Plus zit dat cameragaatje ook. Dit toestel heeft een groter beeldscherm van maarliefst 6.8 inch. Ook de accu is een stuk groter. De Note 10 Plus heeft een 4300 mAh-batterij, waar de standaard Note 10 het moet doen met een 3500 mAh-accu. Ook heeft de Note 10 Plus meer rekenkracht aan boord. Dit toestel heeft 12 GB RAM ten opzichte van 8 GB RAM werkgeheugen wat in de normale Note 10 zit.

Drie camera’s achterop en dieptesensoren

Achterop de Note 10 zijn drie camera’s geplaatst. De camera setup bestaat uit een standaardlens, een groothoeklens en een telelens waarmee je zonder detailverlies twee keer kan inzoomen.

De Note 10 Plus beschikt over dezelfde camera’s maar heeft ook dieptesensoren aan boord. Hiermee is het toestel future-proof voor augmented reality en kan het toestel makkelijker foto’s schieten met bokeh effect.

S-Pen met Air actions

Bij de Note-smartphones kan de S Pen natuurlijk niet ontbreken. Veel smartphonegebruikers kiezen een Note smartphone juist vanwege deze handige stylus pen. Ook ditmaal zit de S Pen verstopt onderin het toestel die er gemakkelijk uitgeschoven kan worden. Met de nieuwe stylus pen kun je luchtbewegingen (Air actions) maken waarmee je het toestel op afstand kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld in de camera-app wisselen tussen verschillende camera’s en functies.

Releasedatum Galaxy Note 10 smartphones en prijzen

Beide toestellen zullen vanaf 23 augustus te koop zijn in Nederland. De Note 10 Plus zal het duurst zijn met een introductieprijs van 1.099 euro. De Note 10 zal net iets goedkoper zijn met een prijs van 949 euro. Beide toestellen verschijnen in de kleuren zwart en Aura Glow.

10/10 - (6 stemmen)

Plaats een reactie