Samsung opvouwbare smartphone

Samsung werkt aan opvouwbare smartphone

De opvouwbare smartphone van Samsung

Afgelopen jaar liet Samsung het al weten: men werkte aan een opvouwbare smartphone. Ze lieten dit nota bene weten op de dag dat Apple de iPhone X introduceerde. Echter beloofde zij toentertijd dat het innovatieve toestel al snel zou komen. Toch zijn niet alle obstakels overwonnen gedurende het traject. De smartphone komt dus later dan verwacht.

Samsung toont eerste foto’s

Samsung opvouwbare smartphoneEerder deze week bevestigde het Zuid-Koreaanse merk dat de release van de opvouwbare Galaxy smartphone naar begin 2019 is uitgesteld. De software zou namelijk niet tijdig klaar kunnen zijn. De gebruikersinterface zou nog niet goed werken. Dat betekende echter wel dat het qua hardware al wel mogelijk is.

Samsung maakt ditmaal gebruik van een eigen skin bovenop Android. Dat is nog niet eerder voorgekomen. Android is natuurlijk gemaakt door Google én aangezien Google ook smartphones ontwikkelt, zal het moeilijk zijn voor Samsung om het project en de techniek geheim te houden. Daarnaast werkt Samsung ook samen met Apple voor de levering van de panelen.

Hoe dan ook, we zullen nog een beetje geduld moeten hebben voor de release van dit nieuwe toestel. Samsung heeft echter de hardware al gedemonstreerd. Volgens insiders zou de massaproductie van het toestel in november al beginnen.

De opvouwbare smartphone: de trend van de toekomst?

Naar verluidt toonde het Zuid-Koreaanse merk zowel inklapbare als uitklapbare modellen. Voor zover bekend wordt het inklapbare model als eerste uitgebracht. Het andere model zou voor later bewaard blijven. De uitklapbare technologie is ook kwetsbaarder en dat zou een reden kunnen zijn dat men dit voorlopig nog even uitstelt.

Formaat smartphone

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het toestel voorzien, als je het uitvouwt, van een 7,3-inch scherm. Het is daarmee een vrij groot toestel en dat is ideaal als je video’s wilt bekijken. De rest van de dag kan je dan gebruikmaken van de kleinere variant. Zoals het nu lijkt, gaat het er zo uitzien.

Het zal echter nog afwachten zijn. Het zijn veelal nog speculaties en het is nog afwachten wat Samsung daadwerkelijk op de markt gaat brengen. Natuurlijk is dit een high-end toestel en zal het zeker geen zacht prijsje hebben.

Ben je al wel toe aan een nieuwe smartphone? Bekijk dan onze GSM aanbiedingen en kies vandaag nog een nieuw toestel. Over een jaartje mag je immers pas écht smachten naar het nieuwe toestel.

Vind je dit ook een leuk nieuwsartikel? Deel dit blogbericht dan op social media met vrienden en familie!

9.5/10 - (4 stemmen)

Plaats een reactie