Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus met abonnement vergelijken

Samsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Plus met abonnement

Vergelijk de abonnementsprijzen voor de Samsung Galaxy S9 Plus. Bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Specificaties

6.2 inch QHD Dual Edge scherm
2.8 Ghz Octacore processor
3500 mAh batterij
Dual 12 MP 4K camera
Stof- en waterbestendig

Relevante toestellen

Beschrijving van de Samsung Galaxy S9 Plus

De Samsung Galaxy S9 Plus is de grotere variant van de reeds aangekondigde Galaxy S9. Het toestel is voorzien van een grotere batterij, 6GB werkgeheugen en een prachtige 6.2 inch QHD beeldscherm. Maar waar dit toestel echt in uitblinkt is zijn camera die automatisch van diafragma kan wisselen om het perfecte plaatje vast te leggen.

Strak design

De Galaxy S9 Plus lijkt veel op zijn voorganger: de S8 Plus. Qua uiterlijk is er bijna geen verschil, maar als we de twee toestellen naast elkaar leggen wordt het verschil wel snel duidelijk. Zo zijn de bezels (schermranden) van de Samsung Galsxy S9 Plus veel dunner afgewerkt. Ook ditmaal heeft Samsung twee formaten van de Galaxy S9 uitgebracht: de Galaxy S9 Plus met een 6.2 inch scherm en de reguliere Galaxy S9 met een 5.8 inch scherm.

Achterzijde van de Samsung Galaxy S9 Plus

Als we de achterzijde van de Galaxy S9 Plus bekijken zien we ook weinig verschil met haar voorganger. Het toestel heeft wederom een glazen achterkant en afgeronde hoeken. Wat wel een goede verbeterpunt is, is dat de vingerafdruksensor onder de camera is geplaatst. Bij de Galaxy S8-serie was deze nog naast de camera geplaatst.

Door het verplaatsen van de vingerafdrukscanner is hij veel makkelijker te bereiken. Ook zal je niet snel in de war raken met de camera, wat bij de voorgaande model wel eens het geval was, omdat deze namelijk naast elkaar zaten. Veel gebruikers hadden daarover geklaagd en Samsung heeft daar naar geluisterd. Het probleem is nu dan ook verholpen.

Camera met variabele diafragma

Waar de Samsung Galaxy S9 Plus echt in uitblinkt is zijn innovatieve camera. Deze 12 megapixelcamera kan automatisch wisselen van diafragma-waarde. Als het licht is wordt de kleinere camera met een diafragma van F1.5 gebruikt. En in het donker de grotere F2.4 camera die meer licht kan opvangen wat resulteert in scherpere foto’s met minimale ruis.

Superslowmotion 960fps

De Galaxy S9 Plus beschikt over DRAM-geheugen, waarmee de camerasensor meerdere plaatjes tegelijkertijd kan vastleggen. Vervolgens kan de beste foto uitgekozen worden. Door deze handige functie is het ook mogelijk om in superslowmotion te filmen met 960 frames per seconde!

Augmented reality

De Samsung Galaxy S9 Plus is voorbereid op de toekomst: Augmented reality. De camera kan real-time teksten vertalen en voedingswaarden van voedsel tonen.

Ook kan je met de Galaxy S9 Plus emoji’s maken op basis van gezichtsbewegingen, iets wat erg lijkt op de feature “animoji” van de iPhone X. Alleen beschikt de iPhone X over een aantal standaard-emoji’s en maakt de Galaxy S9 Plus een emoji van de gebruiker van het toestel.

Krachtige hardware

De Galaxy S9 Plus is voorzien van krachtige hardware. Onder de motorkap zit een snelle 2.8 Ghz octa-core processor en 6GB werkgeheugen, waar de S9 het moet doen met 4GB. Ook de accu van de S9 Plus is iets groter: 3.500 mAh ten opzichte van 3.000 mAh. Qua opslag is er standaard 64GB opslagruimte beschikbaar dan naar eigen wens uitgebreid kan worden met maximaal 400GB.

Releasedatum

De Samsung Galaxy S9 Plus zal vanaf 16 maart verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van 949 euro. Het toestel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: blauw, zwart en paars.

SpecificatiesSamsung Galaxy S9 Plus
ToestelAlgemeen

Besturingssysteem

Afmetingen HxBxL

Gewicht

Geïntroduceerd

Android 8.0 Oreo

158.1 bij 73.8 bij 8.5 mm

189 gram

februari 2018

SchermBeeldscherm

Scherm

Resolutie

Pixeldichtheid

6.2 inch QHD Dual Edge

2960x1440 pixels

529ppi

ProcessorProcessor

Chipset

Kloksnelheid

Grafische chip

Exynos 9810

2.8 Ghz Octacore

Mali-G72 MP18

GeheugenGeheugen

Werkgeheugen

Opslaggeheugen

Uitbreidbaar geheugen

6GB RAM-werkgeheugen

64GB

microSD tot 400GB

CameraCamera

Camera achter

Camera voor

Flitser

Dual 12 MP

8 MP

BatterijBatterij

Capaciteit

Snelladen

Draadloos laden

3500 mHa

connectivityConnectiviteit

4G

NFC

Bluetooth

Sensoren

5.0

Vingerafdruksensor, iris scanner, accelerometer, barometer, gyroscoop, kompas, hartslagmeter, nabijheidssensor, SpO2

Samsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 PlusSamsung Galaxy S9 Plus