Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 met abonnement vergelijken

Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 met abonnement

Vergelijk de abonnementsprijzen voor de Samsung Galaxy S9. Bekijk aanbiedingen van alle providers en webwinkels.

Specificaties

5.8 inch QHD Dual Edge scherm
2.8 Ghz Octacore processor
3000 mAh batterij
Dual 12 MP 4K camera
Stof- en waterbestendig

Relevante toestellen

Beschrijving van de Samsung Galaxy S9

Reeds is de nieuwe Samsung Galaxy S9 aangekondigd. De smartphone zal vanaf 16 maart te koop zijn in Nederland en het model heeft een opvallend betere camera dan haar voorgangers. Tevens is augmented reality mogelijk bij het nieuwe toestel van Samsung.

Eerste indruk

De Samsung Galaxy S9 is nog vrij gemakkelijk te verwarren met haar voorganger: de S8. Het uiterlijk is namelijk bijna hetzelfde, maar het verschil wordt wel duidelijk als de twee toestellen naast elkaar liggen. De schermranden van de Samsung Galaxy S9 zijn namelijk net iets dunner. Net zoals bij de S8 zijn er ditmaal ook twee formaten uitgebracht: een 5,8 inch-scherm en een 6,2-inch scherm. De ‘kleine’ variant kost 849 euro, terwijl de grotere variant 100 euro duurder is.

Achterkant van de Samsung Galaxy S9

Aan de achterkant van het toestel is ook vrij weinig veranderd. Het Zuid-Koreaanse merk heeft ervoor gekozen om wederom de glanzende kleur toe te passen. Ook de afgeronde hoeken zijn weer toegepast. Echter is dit toestel nu ook verkrijgbaar in de kleur paars. Waar het toestel nu echt in te onderscheiden is, is de vingerafdrukscanner die onder de camera is geplaatst. Bij de voorganger was deze nog geplaatst naast de camera.

Het verplaatsen van de vingerafdrukscanner is wel een prettige vooruitgang. De vingerafdrukscanner is namelijk gemakkelijker te bereiken. Hiervoor was het nog weleens zo dat men zich verwarde met de camera, omdat deze naast elkaar zaten. Er waren veel reviewers die daar afgelopen jaar over hadden geklaagd. Zij hebben dit probleem nu dan ook aangepakt.

Krachtige camera’s

Het Zuid-Koreaanse merk heeft ditmaal echt aandacht gehad voor de nieuwe camera’s. Vooral de hoofdcamera op de achterkant van de telefoon beschikt over een erg verbeterde camera. Het gaat dit keer wederom om een 8 megapixel frontcamera en 12 megapixel hoofdcamera. De diafragma’s van de hoofdcamera wijken ditmaal echter flink van elkaar af: de ene camera heeft een diafragma van F1.5 en de andere een van F2.4. Ook kunnen beide camera’s de diafragma-waarde aanpassen op basis van de belichting. Daarmee kunnen gebruikers ook veel scherpere foto’s maken gedurende de avonduren.

De Samsung Galaxy S9 kiest zelf welke camera het beste is per situatie. De kleinere camera wordt gebruikt als het licht is, terwijl de grote camera wordt gebruikt in het donker. Daarmee heeft het merk de camera sterk verbeterd, want er is nog nauwelijks sprake van ruis in extreem lichte of donkere lichtsituaties.

Superslowmotion-functie

Ook is de Samsung Galaxy S9 voorzien van een ingebouwd DRAM-geheugen. Daarmee kan de camerasensor meerdere beelden tegelijkertijd maken. De beste foto zal vervolgens uitgekozen worden, welke ook weer gemakkelijk te verbeteren is. Tevens maakt deze functie superslowmotion mogelijk. Daarmee kunnen er 960 frames per seconde worden gefilmd. Zo kunt u bijvoorbeeld met de telefoon een waterdruppel filmen en deze in slowmotion uit elkaar zien spatten.

Augmented reality

De Samsung Galaxy S9 heeft de eerste stappen gezet naar augmented reality. Zo kan de camera van het toestel gebruikt worden om voedingswaarden van een banaan te tonen. Ook kan een tekst direct vertaald worden door er simpelweg een foto van te maken.

Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S9 een soortgelijke feature als de iPhone X. Het is namelijk mogelijk om emoji’s te maken op basis van gezichtsbewegingen. Samsung heeft echter emoji’s die lijken op de gebruiker van het toestel. De iPhone X heeft vooral verschillende standaard emoji’s.

De Samsung Galaxy S9 heeft deze feature wat minder uitgebreid gemaakt dan de iPhone X. Zo werkt de gezichtsdetectie soms niet helemaal goed. Simpele optrekkingen, zoals het bewegen van de wenkbrauw of de mond, worden soms niet meegenomen. De concurrent heeft dan ook meerdere sensoren in het beeldscherm: de nieuwe Samsung Galaxy S9 heeft dit niet.

Wel zijn de emoji’s gemakkelijker te delen via bijvoorbeeld WhatsApp. Apple heeft ervoor gekozen om dat via omwegen te doen. Zo moeten gebruikers de berichten eerst naar hun eigen iMessage sturen.

Hardware

Het toestel is iets sneller dan haar voorganger. Er zijn echter geen grote verschillen merkbaar. Wel zitten er nog weer een aantal verschillen tussen de S9 en de S9 Plus. Beide modellen zijn voorzien van 64-bits octa-core processors, maar er zijn verder nog wel een aantal kleinere verschillen. De S9 heeft bijvoorbeeld 4 GB werkgeheugen, terwijl de S9 Plus maar liefst anderhalf keer zoveel heeft: 6 GB in totaal. Ook is de accu van het 6,2-inch model iets groter: 3.500 mAh ten opzichte van 3.000 mAh. Het grotere toestel zal ook iets meer accu gebruiken, omdat het beeldscherm simpelweg groter is.

Releasedatum

Het toestel zal vanaf 16 maart verkrijgbaar zijn in Nederland. Zoals gezegd gaat het goedkoopste model 849 euro kosten, terwijl de grotere variant 949 euro zal gaan kosten. De Samsung Galaxy S9 is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en paars (nieuw). Beide varianten zijn voorzien van 64 GB opslagruimte. Deze opslagruimte is echter uit te breiden met maximaal 400 GB. Hiervoor kunt u een micro-sd-geheugenkaartje aanschaffen.

Het toestel is straks zowel los te bestellen als met abonnement. U kunt ervoor kiezen om het toestel alvast deels af te lossen. Dan betaalt u een hoger eenmalig bedrag. Uiteraard kunt u daarvoor onze handige vergelijkingstool raadplegen. Door te vergelijken weet u zeker dat u de beste gsm topdeal in huis haalt.

SpecificatiesSamsung Galaxy S9
ToestelAlgemeen

Besturingssysteem

Afmetingen HxBxL

Gewicht

Geïntroduceerd

Android 8.0 Oreo

147.7 bij 68.7 bij 8.5 mm

163 gram

februari 2018

SchermBeeldscherm

Scherm

Resolutie

Pixeldichtheid

5.8 inch QHD Dual Edge

2960x1440 pixels

570ppi

ProcessorProcessor

Chipset

Kloksnelheid

Grafische chip

Exynos 9810

2.8 Ghz Octacore

Mali-G72 MP18

GeheugenGeheugen

Werkgeheugen

Opslaggeheugen

Uitbreidbaar geheugen

4GB RAM-werkgeheugen

64GB

microSD tot 400GB

CameraCamera

Camera achter

Camera voor

Flitser

Dual 12 MP

8 MP

BatterijBatterij

Capaciteit

Snelladen

Draadloos laden

3000 mHa

connectivityConnectiviteit

4G

NFC

Bluetooth

Sensoren

5.0

Vingerafdruksensor, iris scanner, accelerometer, barometer, gyroscoop, kompas, hartslagmeter, nabijheidssensor, SpO2

Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9Samsung Galaxy S9