Smartphone duurzaam opladen

Smartphone duurzaam opladen

Wanneer je aan duurzame energie denkt dan denk je voornamelijk aan: wind-, water- en zonne-energie. Samen met golf-energie en hydro-elektriciteit zijn dit de belangrijkste bronnen van duurzame energie.

Voordelen van je smartphone duurzaam opladen

Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen ontzie je voornamelijk het milieu. De kolencentrale verderop hoeft minder te stoken en dat is wel zo fijn voor de volgende generaties leven op aarde. Een win-win-situatie toch?

Zonne-energie-powerbanks

duurzame-zonne-energieDoor gebruik te maken van zonne-energie-powerbanks kun je geld besparen op je energierekening. Deze zonne-energie-powerbanks zetten licht om in energie (fotosynthese) dat direct wordt opgeslagen in de geïntegreerde batterij. Vervolgens kun je gelijk gebruik maken van de powerbank om je mobiele telefoon op te laden.

Wat kost het om een smartphone op te laden?

Wat kost het om een smartphone op te laden? Bij een gemiddeld verbruik zal dit jaarlijks €1,- per mobiele telefoon kosten. Reken maar uit: een gemiddeld huishouden heeft vijf mobiele telefoons in huis die dus gemiddeld €5,- per jaar aan stroom verbruiken. Ook plaatsen smartphonefabrikanten steeds grotere batterijen in hun smartphones, ook dit heeft ook nadelige gevolgen voor je energiekosten. Door gebruik te maken van duurzame energie zoals: zonne-energie kan je al gauw een paar euro’s besparen op jaarbasis en daarnaast draag je ook nog eens bij aan een beter milieu.

Tot slot

Solar chargers en zonne-energie-powerbanks zijn goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Wil je ook gebruik maken van een zonne-energie-powerbank en besparen op je energierekening? klik dan op één van de onderstaande links.

Plaats een reactie