Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn je graag van dienst!

Algemeen

Hoelang is mijn tegoed geldig?

Bel-, sms- en datategoed is de hele factuurmaand geldig. Overgebleven tegoed komt automatisch te vervallen en wordt niet meegenomen naar de volgende factuurmaand.

Alleen bij Telfort worden overgebleven belminuten en internet MB’s 2 factuurmaanden meegenomen.

Waarom moet ik aansluitkosten betalen?

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van een provider, moet je telefoonnummer aangesloten worden op hun netwerk. Hier zijn kosten aan verbonden (aansluitkosten). Aansluitkosten worden altijd éénmalig in rekening gebracht bij het afsluiten van een nieuw abonnement en als je overstapt naar een andere provider.

Je hoeft geen aansluitkosten te betalen wanneer je je huidige abonnement verlengt.

Wat is de contractduur?

De contractduur is de looptijd van een abonnement. Abonnementen zijn verkrijgbaar met een looptijd van 1 maand (Sim Only maandelijks opzegbaar), 1 jaar (12 maanden) en 2 jaar (24 maanden). Na de contractduur zijn alle abonnementen maandelijks opzegbaar.

Wat is de minimale leeftijd om een abonnement af te sluiten?

De minimumleeftijd om een abonnement af te sluiten is 18 jaar. Maar personen jonger dan 18 jaar kunnen wel een abonnement afsluiten als zij tijdens de aanvraag een schriftelijke machtiging van ouders of verzorgers kunnen overhandigen.

Wat is een bundel notificatie?

Met een bundel notificatie blijf je op de hoogte van al je beschikbare belminuten, sms’jes en MB’s. Providers sturen in de meeste gevallen een gratis bundel notificatie als je je bundel voor 50%, 75% en 100% verbruikt hebt. Zo houd je overzicht en kom je niet snel voor nare verrassingen te staan.

Wat is nummerbehoud?

De meeste mensen willen bereikbaar blijven op hun huidige 06-nummer. Met nummerbehoud kun je je huidige mobiele telefoonnummer meenemen als je overstapt naar een andere provider. Nummerbehoud kan bij alle providers. Kies tijdens het aanvragen van een nieuw abonnement voor gratis nummerbehoud en blijf bereikbaar op je eigen vertrouwde telefoonnummer.

Tijdens het aanvragen van nummerbehoud heb je de simkaart-nummer nodig. Deze nummer bestaat uit 19 cijfers en staat op je simkaart. Na het aanvragen van nummerbehoud zal je nieuwe provider je een nieuwe simkaart opsturen met je vertrouwde telefoonnummer.

Wat te doen bij diefstal of verlies van je simkaart en/of mobiele telefoon?

Ben je je simkaart verloren of is je mobiele telefoon gestolen? Laat dan je mobiele telefoonnummer direct blokkeren door te bellen naar de klantenservice van je huidige provider. Je serviceprovider zal je telefoonnummer blokkeren en een nieuwe simkaart opsturen. Bij diefstal moet je altijd aangifte doen bij de politie. Heb je een smartphoneverzekering en ben je verzekerd tegen diefstal? Licht dan ook direct je verzekeraar in.

Wat zijn buitenbundelkosten?

Buitenbundelkosten zijn door je provider vastgestelde tarieven voor bel-, sms- en datagebruik buiten de bundel. Buitenbundelkosten zijn over het algemeen duur en worden in rekening gebracht wanneer je over je bundel heengaat. Je betaald buiten je bundel een vast tarief per minuut, sms en MB.

Tip: Met een onbeperkte bundel betaal je geen buitenbundelkosten.

Welke gegevens zijn noodzakelijk voor het aanvragen van een abonnement?

De volgende gegevens en documenten zijn nodig voor het aanvragen van een abonnement bij een provider of webwinkel:

  • Persoonlijke gegevens: naam, adres (geen postbus), postcode, woonplaats, telefoonnummer en/of e-mailadres
  • Bankbewijs: giropas, bankpas of bankafschrift (niet ouder dan één maand)
  • Legitimatie: identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of verblijfskaart
  • Kopie documenten (beide kanten): bankbewijs en legitimatie
  • Handtekening: contract uitprinten, ondertekenen en (digitaal) opsturen
  • iDeal: betaal je via iDeal, dan zijn de meeste documenten niet noodzakelijk

Welke simkaart heb ik nodig?

De simkaart die je nodig hebt is afhankelijk van het type toestel waar je de simkaart instopt. Momenteel zijn er 3 verschillende simkaart formaten: normale-, micro- en nano-simkaarten. Tijdens het bestellen van een Sim Only abonnement kun je aangeven welke simkaart je nodig hebt. Gelukkig beschikken de meeste providers over een handige 3-in-1-simkaart die je gemakkelijk kunt uitklikken naar gewenste formaat.

Bellen en sms’en

Wat is een belbundel?

Met een belbundel kun je voordelig mobiel bellen. Voor een vast bedrag per maand kun je over de gehele maand een vastgesteld aantal minuten bellen. Voor gesprekken buiten je belbundel betaal je het standaard buitenbundeltarief per minuut.

Wil je geen zorgen meer over buitenbundelkosten? Kies dan voor een onbeperkte belbundel waarmee je onbeperkt kunt bellen.

Wat is een bel/sms-bundel?

Met een bel/sms-bundel kun je bellen en sms’en uit één bundel. Bijvoorbeeld: met een 300 bel/sms-bundel kun je elke maand 300 sms’jes versturen of 300 minuten bellen. Je kunt ook combineren door 50 sms’jes te versturen en 250 minuten te bellen. Voor gesprekken en sms’jes buiten je bel/sms-bundel betaal je het standaard buitenbundeltarief per minuut en sms.

Wil je zorgeloos kunnen bellen en sms’en? Kies dan voor een onbeperkte bel/sms-bundel waarmee je onbeperkt kunt bellen en sms’en.

Welke belbundel past bij mij?

Voordat je een abonnement afsluit is het belangrijk om te weten hoeveel je maandelijks belt.

De af en toe beller: Bel je zo af en toe en heb je voornamelijk een abonnement nodig om bereikbaar te zijn? Dan kom je goed uit de voeten met een 100 belbundel waarmee je 100 minuten kunt bellen en voornamelijk bereikbaar bent.

De gemiddelde beller: Bel je dagelijks gemiddeld 10 minuten? Dan voldoet een 300 belbundel met 300 belminuten prima.

De extreme beller: Bel je dagelijks meer dan 20 minuten? Kies dan voor een onbeperkte belbundel waarmee je onbeperkt kunt bellen zonder buitenbundelkosten.

Tip: Kies altijd voor een iets ruimere belbundel vanwege de hoge buitenbundelkosten.

Mobiel internet

Wat is 3G internet?

3G internet is de opvolger van 2G internet. Met 3G internet kun je mobiel internetten op mobiele apparaten. Downloadsnelheden lopen op tot maximaal 15 Mb/s.

Wat is 4G internet?

4G internet is de opvolger van 3G internet. Met 4G internet kun je razendsnel internetten met downloadsnelheden die oplopen tot wel 300 Mb/s. Met 3G internet is dit tot 15 Mb/s. 4G internet is tot wel 20 keer sneller dan 3G internet. 4G internet is in bijna heel Nederland beschikbaar.

Tip: 4G internet is beschikbaar voor de meest recente smartphones. Indien je een Sim Only abonnement besteld met 4G internet, bekijk dan eerst of je huidige smartphone 4G internet ondersteund. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Wat is een dataplafond?

Met een dataplafond, dat je bij sommige providers kunt instellen, kun je niet meer buiten je internetbundel internetten. De internetverbinding stopt dan automatisch wanneer je datalimiet bereikt is. Hiermee voorkom je hoge datakosten buiten je bundel.

Wat is een internetbundel?

Met een internetbundel kun je goedkoop mobiel internetten. Je betaald maandelijks een vast bedrag en ontvangt daarvoor een vast aantal MB’s die je de hele maand kunt gebruiken. Mocht je internetbundel op zijn dan betaal je per MB het standaard buitenbundeltarief. Bij sommige providers kun je niet meer internetten als je internetbundel op is en zal je een extra databundel moeten bijkopen om toch gebruik te kunnen blijven maken van mobiel internet. De meeste providers verlagen automatisch de internetsnelheid als je je datalimiet bereikt hebt en kun je gratis onbeperkt blijven internetten met een downloadsnelheid van 64Kb/s.

Wat is het verschil tussen 3G en 4G?

Het verschil tussen 3G en 4G is de internetsnelheid waarmee je kunt internetten op mobiele apparaten. Met 3G internet kun je downloadsnelheden halen tot 15 Mb/s en met 4G internet tot wel 300 Mb/s. 4G internet is momenteel het snelste internet voor mobiele apparaten.

Welke internetbundel past bij mij?

Voordat je een internetbundel kiest is het goed om te weten waar je mobiel internet op je smartphone voor gaat gebruiken. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een te grote internetbundel of dure buitenbundelkosten.

Alleen online: Heb je alleen een internetverbinding nodig om mee te whatsappen? dan voldoet een 200 MB internetbundel prima.

Online streamen: Stream je dagelijks meerdere video’s online? Kies dan voor een ruimere (4G) internetbundel van 1 GB tot 25 GB.

Alles onbeperkt: Wil je echt onbeperkt kunnen internetten op je smartphone? Kies dan voor een onbeperkte internetbundel waarmee je echt onbeperkt (4G) data kunt gebruiken met de maximale (4G) internetsnelheid voor een vast bedrag per maand.

Overstappen en opzeggen

Wanneer en hoe kan ik mijn huidige abonnement opzeggen?

Je kunt ten alle tijden je huidige abonnement opzeggen! Maar heeft je abonnement nog een resterende looptijd? En je wilt toch opzeggen? Dan zal je provider een afkoopsom berekenen en die bij jou in rekening brengen.

Wanneer de einddatum van je contract is verstreken, dan wordt je abonnement stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd, en kun je maandelijks opzeggen.

Wil je weten hoe je je huidige abonnement gemakkelijk kunt opzeggen? Log dan in op de website van je huidige provider met je speciale inlogcode en bekijk de mogelijkheden voor het opzeggen van je huidige abonnement. Dit kan vaak via hun website, telefonisch of per brief. Op het internet zijn er genoeg voorbeelden van opzegbrieven te vinden die je kunt kopiëren, aanvullen en uitprinten. Ook zijn er online websites beschikbaar die jouw abonnement opzegt tegen een kleine vergoeding. Superhandig en supersnel!

Wanneer mag ik overstappen?

Minimaal 2 maanden voor de einddatum van je contract kun je overstappen naar een andere provider. En om dubbele kosten te voorkomen zal je nieuwe abonnement pas ingaan wanneer je huidige abonnement afloopt.

Wat is de opzegtermijn?

In de meeste gevallen sluit je een abonnement af voor 1 of 2 jaar. Zeg je voor de opzegtermijn je abonnement niet op, dan wordt je abonnement stilzwijgend verlengd voor onbepaalde tijd. Je kunt daarna je abonnement elke maand opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Na het opzeggen van je abonnement zal je de verlenging (opzegtermijn) van je abonnement moeten uitzitten.

Veelgestelde vragen
4.52 (90.37%) gebaseerd op 27 klantbeoordelingen